Noi fabricam din lemn stratificat doar usi si ferestre deschise spre sufletul clientilor, astfel incat casa sa traiasca odata cu noi si stranepotii nostri.

Întrebări frecvente

- Care sunt avantajele tamplariei din lemn stratificat fata de tamplaria din PVC sau fata de tamplaria din aluminiu?
- Tamplaria din lemn stratificat are transferul termic mult mai maic decat tamplaria din PVC si din aluminiu. De pilda 0.35 rasinoasele si 0.50 foioasele, comparativ cu minim 1.0 al celorlalte materiale.
- are rezistenta mecanica sporita datorita stratificarii si esentei lemnului;
- lemnul stratificat poate fi lacuit si vopsit in orice culoare;
- aspect natural deosebit datorita fibrei lemnului;
- permite raparatii locale:
- este antiefractie datorita rezistentei mari la impact a lemnului stratificat, inclusiv la glont de calibru mare (Kalashnikov)
- este natural si ecologic

- Puteti face geamuri rotunde din lemn stratificat?
- putem face o mare varietate de forme de ferestre si usi din lemn stratificat, inclusiv pentru biserici si manastiri, unde stiti foarte bine ca exista forme deosebite si neconventionale. Facem, de pilda inchideri de arcade vitrate si usi speciale din lemn stratificat.

- Cum se intretine lemnul stratificat?
- Avantajele lemnului stratificat sunt multiple, respectiv, daca apelati la noi, pentru ca folosim numai lacuri si vopsele de calitate, va vom recomanda abia dupa 5 ani de functionare sa folositi acele kit-uri de intretinere pentru lemn stratificat, care se compun dintr-o solutie de curatare si una de protectie cu ceara. Cea mai mare problema a tamplariei, in general, este ridicata de lipsa de protectie la ultraviolete si la variatiile mari de temparatura, vara/ iarna (-20/+40). Iar pentru a evita deprecierea tamplariei se recomanda aceasta intretinerea anuala de abia dupa 4-5 ani si asta in functie de expunere, deoarece avem cazuri care nu au facut-o nici dupa 6 ani.

Producatorii de tamplarie din PVC si aluminiu, mai neprofesionisti, spun clientilor ca ar exista cheltuieli de intretinere pentru lemn, iar PVC-ul si aluminiul nu ar avea. Ei au dreptate, pentru ca nu poti sa intretii ceva ce nu mai exista...

Noi, inca nu am vazut in 2010 tamplarie din 1999 sau 2000, care sa mai fie buna sau functionala. Cei care inca nu le-au dat jos nu o fac pentru ca nu au posibilitatea financiara, nicidecum pentru ca nu ar vrea. de la a inlocui pana la a intretine e o mare diferenta. Despre aluminiu sa stiti ca nu se stramba nici nu se crapa, in schimb se exfoliaza vopseaua din aceleasi motive (ultraviolete si variatii mari de temperatura) deci si tamplaria din aluminiu necesita intretinere.

- Ce fel de vopsele folositi pentru tamplaria din lemn stratificat?
- Folosim atat vopsele, cat si lacuri speciale pentru lemn stratificat, de provenienta Italia, Germania si nu numai. Oricare dintre ele sunt profesionale si de top in industria de vopsele.

- Cat de mari pot sa fie usile si ferestrele din lemn stratificat?
- Aproape oricat de mari, insa limitarea o da sistemul de inchidere, care nu poate sustine asa o masa in doar cateva balamale... Deci, mare atentie!

Sondaj de opinie
Tamplarie din lemn stratificat
Tamplarie din lemn stratificat- sau cel mai ieftin material de constructie in raport cu durata, rezistenta si aspectul estetic...